tisdag 23 juni 2009

Jag ♥ fynd


Vad är väl bättre än att göra ett bra fynd?! Gjorde ett par fina kap när jag & mellan lillasyster besökte Mio i dag. Hittade bla denna snygga fräscha bag i vitt & blått , jag tänker nog ha tidningar i den. Näpen vit näva växer fint vid våran entre. Vit kanna fyndades för 99 pix. Vitt hus med blått tak för små pippisar passar fint på verandan.

Solstänk till er alla!
Kram ♥Petra

♥ Sommarminnen ♥


Bilden är tagen av mig på Chicken island, Krabi Juni 2008
Drömmer mig tillbaka till förra årets semester som tillbringades i Thailand en hel månad med familj & systrar med sambor. Vi passade också på att bli Herr & Fru Spännare på vackra Kata beach i Juli 2008. Ska visa er lite bilder från bröllopet längre fram. Önskar att jag just nu satt på ett plan mot en exotiskare plats, men denna sommar ser det ut som vi får tillbringa hemma med husbygget.
Men man kan ju alltid drömma....

Kram ♥Petra

söndag 21 juni 2009

♥ Sommarvisa ♥




Smulans midsommarkrans i vitt & rosa hänger lite trött dagen efter på gungstolen. Träskor CLOGS för små sommarflickor hittar man på Lindex.

Idas sommarvisa
Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fartpå sommarn och gör lite somrigt, då kommer blommorna snart. Jag gör så att blommorna blommar, jag gör hela kohagen grön, och nu så har sommaren kommit, för jag har just tagit bort snön.

Jag gör mycket vatten i bäcken, så där så det hoppar och far. Jag gör fullt med svalor som flygeroch myggor som svalorna tar. Jag gör löven nya på träden och små fågelbon här och där. Jag gör himlen vacker om kvällen, för jag gör den alldeles skär.

Och smultron det gör jag åt barna, för det tycker jag dom kan få, och andra små roliga saker som passar när barnen är små. Och jag gör så roliga ställen, där barnen kan springa omkring, då blir barna fulla med sommar och bena blir fulla med spring.
Lyrics: Astrid Lindgren
Kram ♥Petra

torsdag 18 juni 2009

♥ Midsommar ♥



Hos oss firas midsommar traditionsenligt med familjen. Det plockas blommar, fixas med kransar & självklart avnjuts god mat & dryck i mängder & inte att förglömma dans kring midsommarstången.
På bilderna ses bla. söta fyndade servetter/dukar i blått & vitt från indiska, mammas goda inlagda sill & prästkragar samt musselskal.

Och så lite fakta...
Midsommar är den tidpunkt som infaller mitt på sommaren, men används vanligen för att beteckna firandet kring sommarsolståndet. Den hedniska traditionen att fira midsommar på vet vi föga om men troligtvis firade man sommarsolståndet med offerfester i fruktsammhetens tecken. Vidare valde den kristna kyrkan att knyta an på 300-talet tidpunkten för midsommarfesten till den helige Johannes döpares dag. Nu förtiden firas midsommar mest med att det äts sill och färskpotatis och med dans kring midsommarstången.

& folktro...
Midsommarnatten är i folktro en natt fylld av magi och kraft.
Midsommarnattens dagg kan till exempel bota sjukdom.
Pionerna som brukar stå i blom vid den här tiden, ska man akta sig för enligt folktro man menade att det fanns kräfta i blomman. Det var viktigt att man inte luktade på den. För att den okunnige skulle hindras från att begå ett sådant fruktansvärt misstag kunde man täcka över blomman med strutar av papper
Flickor skall plocka sju sorters blommor, helst vid ett vägskäl, klättra över sju gärdesgårdar och sedan somna utan att yppa ett ord, och lär då drömma om sin blivande käraste.
Man ska hellar inte bada under midsommarnatten för då finns risk för att man träffar på Näcken.

Önskar er alla en härlig midsommar!
Kram ♥Petra

söndag 14 juni 2009

♥ Spöklikt ♥




Det här är inte bilder från ett gammalt ruggigt spökhus utan bara lite foton från vårat lilla spöklika vardagsrum som ska öppnas upp mot utbygget. Det känns lite sorgligt*snyft* att såga sönder lister & riva fönsterbänkar som min darling slet med & handgjorde för några år sedan, men så är det. Jag har täckt över alla möbler & packat allt som går att packa ner. Det återstår dock en hel del arbete i den nya delen, bla ska golvet flytspacklas & nytt golv ska läggas in. Allt ska målas ytterligare att par gånger både väggar & tak & golvlister ska på plats*pust*. Sen ska det byggas bardum i det nuvarande vardagsrummet, så nog har vi att pyssla med i sommar...

Nu ska jag plocka upp Smulan ur det sedvanliga kvällsbadet & läsa saga. Misstänker att jag själv kommer att somna så sov så gott alla underbara människor.

Kram ♥Petra

onsdag 10 juni 2009

♥ Den blomstertid nu kommer ♥





Examen firades med pompa & ståt på Flaggduken 2 & vädret i Örebro var strålande.
Avslutningen hölls på tisdagkväll med uppträdande & festligheter på skolans utescen.
Efteråt bjöds det på fika med jordgubbstårta hemma hos oss.
En liten bildkavalkad från gårdagen...
På den mycket blå ytterdörren välkomnade ballonger, & flaggor fanns på altanen. Smulan hade ritat en frän bil till Skorpan i de rätta färgerna*hihi*. Kristallkronan fick även den prydas med ballonger & serpentiner. Marängtårta med jordgubbar, prästkragar & marguriter hittades hemma hos oss denna dag liksom glada barn & fikasugna släktingar.
Så nu jag avslutar med att säga: -Den blomstertid nu kommer med massor av bad & sol!

Kram ♥Petra

måndag 8 juni 2009

I morgon... ♥ ♥ ♥


I morgon är en stor dag för min Skorpa som slutar femman & tar examen. På Flaggduken har vi som tradition att fira denna dag lite extra med div trevligheter. Man ska känna att nu börjar sommaren! Här hemma pyntas det med ballonger & blommor & efter skolan firar vi & dom närmaste som kan komma med fika & jordgubbstårta & på kvällen brukar vi gå ut & käka lite gott.

Sol till er alla!

Kram ♥Petra

fredag 5 juni 2009

♥ Vitt & Rött ♥





Sommarfint i vitt & rött både när det gäller inredning & klädsel.
På bilderna ses bla: Kökshanddukar i vitt & rött- ovanpå vilar en liten medaljong i lera, i den lilla gungstolen ses en kudde från GANT & nalle från Kid, rött snöre IKEA, Prickiga servetter pk design, neccesär i rött med vita prickar pk design, läppglans Dior & halsband från H&M, vit linnekavaj H&M, somrig röd & vitrandig väska från Beverly Hills Polo Club.

Kram ♥Petra

måndag 1 juni 2009

♥ MOTHER EARTH ♥


Uppskattad Morsdagsgåva från man & barn.
Det mycket fina halssmycket MOTHER EARTH med den långa kedjan från Efwa Attling.

"Feel the earth trembling, you and I listen to the heart of Tellus.
Mother earth is calling us to take care of her."

Kram ♥Petra