måndag 16 mars 2009

Förgätmigej till er alla söta!

Tack alla snälla söta som lämnar fina kommentarer på Flaggduken 2!
Jag vill ge er alla en stor kram och visar min tacksamhet på ett symboliskt sätt genom bilden av en förgätmigej "glöm mig inte" som är vänskapens och kärlekens blomma nummer ett.
Jag vill dela med mig en liten historia om denna blyga lilla skönhet...

Enligt en gammal persisk legend förälskade sig en Ängel i en dödlig och blir av den anledningen förvisad ur paradiset. Som straff måste han så förgätmigej i jordens fyra hörn. När han hade fullgjort sin uppgift återvände han med sin älskade, som nu också hade blivit odödlig, och togs åter till nåder i paradiset.

Många kramar ♥Petra

6 kommentarer:

 1. Vad fint...kul att läsa...nu längtar jag efter blommor!

  kram kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Hej! Förjätmigej är en söt liten blomma. Den påminner mig om när jag var liten och var hos min mormor, på hennes gräsmatta växte det fullt av förjätmigej.
  Kram/Lotta!

  SvaraRadera
 3. Såå vackert! Sötaste blomman, och vilken fin berättelse. Gillar att du har sånna där små texter ibland med intressanta små fakta och kuriosa, alltid roligt att veta lite mer. Hoppas du fortsätter med det :)

  Ojoj, vad många fina butiker det fanns i Örebro! Tusen tack för tipsen, utan dem hade jag inte hittat alls mycket kan jag säga. Så fin stad, med många vackra gamla byggnader. Och supertrevliga fik, bland annat var vi på Hälls, vid CE, så gott.

  Kramkram! Jenny

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket själv för dina fina kommentarer!! Åh jag längtar tills denna söta lilla blomma färgar vårt gräs blått!! Vilken fin berättelse nu blev den ju ännu sötare:)
  kram Johanna

  SvaraRadera
 5. Hej Petra!
  Vilka fina blommor och fin berättelse:)

  Tack själv för dina fina kommentarer!

  Ha en härlig kväll,
  kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Förgätmigej är den absolut finaste lilla blomman jag vet. Den sjöng vi alltid om på Lekis. Den väcker så fina minnen.

  Kram

  SvaraRadera